Frivilligkontakter & Samarbejdspartnere
Privatpersoner og offentligheden generelt
Ud over oplysninger fra nedenstående frivilligkontakter og samarbejdspartnere, så modtager Naturhistorisk Museum Aarhus også informationer fra mange andre frivillige privatpersoner og offentligheden generelt. Navne på nogle af de personer, der har bidraget med oplysninger, der dokumenterer C1 og C2-fund, fremgår at listen med deltagere. Et antal personer har ønsket at være anonyme, hvorfor deres fund fremgår af listen som eksempelvis Anonym via Naturhistorisk Museum Aarhus eller Anonym via en anden privatperson.
Ulveatlas.dk er kun så godt, som de informationer vi får ind. Derfor vil vi fortsat bede offentligheden generelt om at melde alle mulige observationer af ulv ind. Bemærk vi ikke udleverer dit navn eller andre personlige oplysninger til pressen eller andre, medmindre du har givet tilladelse til det.
Frivilligkontakter
Naturhistorisk Museum Aarhus har siden ulvens genindvandring til Danmark i 2012 samarbejdet med frivillige privatpersoner omkring indsamling af data. Oplysninger fra offentligheden og samarbejdet med engagerede frivillige spiller en central rolle i forhold til at tilvejebringe data om ulvens forekomst og indvandring. Frivillige bistår fx en løbende registrering og videreformidling af informationer og iagttagelser fra den øvrige offentlighed, de bidrager med data fra den frivilliges egne registrering og feltundersøgelser, de varetager tilsyn af kamerafælder og indsamling af data under arrangerede feltundersøgelser. Det arbejdsmæssige bidrag fra frivillige privatpersoner er af så væsentlig karakter, at det øger den samlede viden, der danner grundlag for forvaltningen af ulv i Danmark.
En række frivillige privatpersoner, der på vegne af Naturhistorisk Museum Aarhus indsamler samt modtager prøver fra og oplysninger om ulv i Danmark, har underskrevet en decideret frivilligaftale. Der er tale om en aftale, som skal sikre klare retningslinjer for samarbejdet mellem den frivillige og Naturhistorisk Museum Aarhus, og som skal værne om den frivillige såvel som det videnskabelige arbejde. De personer, der aktuelt har underskrevet aftalen og som ikke har ønsket at være anonyme, ses herunder fordelt efter deres bopæl eller hvor deres feltarbejde fortrinsvis udføres. Herudover har et antal personer underskrevet aftalen, men samtidig ønsket at være anonyme, hvorfor de ikke fremgår af listen.
Nordjylland
Henrik Haaning Nielsen
Jørgen Peter Kjeldsen
Louise Lindbøg Hansen
|
Østjylland
Flemming Rasmussen
Helle Rasmussen
Rebecca Lyhne
|
Vestjylland
Bent Jakobsen
Connie Wiechert
Jonas Siim Jensen
Mads Skamris
Søren Krabbe
|
Sønderjylland
Jørn Chemnitz Kristiansen
Klaus Dichmann
Wilhelm Lorenzen Fabricius
|
Midtjylland
Birgit Laura Nielsen
Danny Madsen
Erik Dylmer
Nicklas Winther
Simon Bomholt
Søren Møller
Tina Skovmand
|
Fyn
Thomas B. G. Berg
Sjælland
Lars Michael Nielsen
|
|
|
Samarbejdspartnere
Naturhistorisk Museum Aarhus har siden ulvens genindvandring til Danmark samarbejdet med følgende:
DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi - Aarhus Universitet
Statens Naturhistoriske Museum – Københavns Universitet
Ilka Reinhardt (LUPUS Institut für Wolfsmonitoring und -forschung in Deutschland)
Gesa Kluth (LUPUS Institut für Wolfsmonitoring und -forschung in Deutschland)
Carsten Nowak (Senckenberg Research Institute)
Jens Matzen (Umweltministerium, Coordinator of Schleswig-Holstein Wolf-Managers)
Norman Stier (Technischer Universität Dresden)
Det Centraleuropæiske Ulvesamarbejde (CEwolf)
Naturstyrelsens lokale enheder
Miljøstyrelsen
Helge Schulz (Naturfotograf)
Peter Thisted (UlveApp)
Programmeringen af ulveatlas.dk er lavet i samarbejde med Naturbasen.